Follow me on

Monday, October 15, 2012

Espagueti con Carne Molida (Spaghetti with Beef)

 
   1lb Carne Molida                  1pd ground beef
   1 sobrecito Goya d achiote.  1 pkg of Sazon Goya cilantro/achiote
   1/2 cebolla picadita               1/2 onion chopped
   1 diente de ajo/ ajo molido   1 garlic clove/ 1tsp minced garlic
   Cilantro picadito                   Small bunch of cilantro finely chopped
   1 pqte de espagueti               1 box of spaghetti
   1 pote salsa de espagueti      1 jar of spaghetti sauce
   Aceite de Oliva                     Olive Oil
   Sal y pimienta / Adobo         Salt n pepper / Adobo

*Hierve de 4 a 5 tazas de agua.                            
(Bring to boil 4-5c of water.)
*Añade los fideos, sal, aceite y hierve por 10 min.
(Add the noodles, salt, oil n boil 10 min.)
*En un sartén mediano calienta el aceite de oliva.
(In a medium pan heat de olive oil.)
*Sofrie la cebolla, cilantro y ajo.                          
(Saute de onions, cilantro n garlic.)
*Añade la carne ya descongelada y adobada.            
(Add beef, already thawed n seasoned.)
*Echale el sobrecito de achiote y tápalo por 3min.
(Add the Goya seasoning n cover 3min.)
*Mueve la carne y rómpela con la espátula*.      
(Mixed de beef n break with the spatula*)
*Cocinalo por 5 min más.                                    
(Cook  5 min. more.)
*Escurre los espagueti y mezcla la carne y salsa.
(Drain spaghetti and mix w the beef n sauce.)



¡Sirve con ensalada, amarillos o un pan con ajo!   
                       Serve w salad, sweet plantains or garlic bread!

No comments:

Post a Comment